Bojujte účinně proti vráskám

Kůži nemáme na svém těle jen tak pro nic za nic, zastává hned několik důležitých funkcí, chrání před nebezpečným UV zářením, před působením škodlivých látek nebo před vniknutím nebezpečných mikroorganismů. Stárnutí kůže do jisté míry neovlivníme, se stárnutím přibývá nevzhledných vrásek a jejich množství a čas, kdy se objeví, jsou hlavně v závislosti na genetice. Stejně tak závisí na vaší životosprávě nebo životním stylu. Kouříte nebo navštěvujete solária? Tak počítejte se skutečností, že u vás se vrásky objeví daleko dříve.
dívka s francouzskou manikúrou

Na vznik mohou mít vliv nejrůznější léky nebo hormony
Kromě životního stylu a genetiky jsou na vině i nejrůznější prášky a hormony, které užíváme. Vrásky vznikají převážně činností svalů, které jsou uloženy pod kůží každého z nás. Člověk během dne nevědomky udělá několik tisíc výrazů a na místech, kde dochází při mimice ke skládání kožních řas, mohou postupem času vznikat první vrásky.
krém v ruce
Bojujte proti vráskám správnou životosprávou
Vrásky rozdělujeme na tři základní skupiny. Ty velmi jemné, které můžeme na ženách pozorovat už s příchodem třicátého roku věku, kdy se kůže postupem času stává méně elastickou. Další jsou tzv. vryté vrásky, které můžeme často vidět v okolí krku a očí. Posledním případem jsou vrásky hluboké, které se úzce spojují s mimikou obličeje. Vráskám se ale do jisté míry můžete sami bránit, ideálně správnou životosprávou, vyváženou stravou bohatou na vlákninu, ovoce a zeleninu a dostatečným množstvím tekutin. Nebraňte se ani kvalitním tukům, pohybu na čerstvém vzduchu a hlavně dostatkem kvalitního spánku.

Vyzkoušejte i další tipy pro pleť bez vrásek:

· Svou péči o pleť doplňte o antioxidanty ve formě doplňků stravy. Měl by to být především selen, zinek a vitamíny A, C.
· Pokud možno se vyhýbejte alkoholu a zaměřte se na pití zeleného čaje, který obsahuje důležité antioxidanty.